Wednesday, July 21, 2010

2. ja 3. päev

2 päev.

Alustasime sõitu kell 11 hommikul. Kõik kulges ilusasti kuni Poola-Saksamaa piirini. Seal jäi äkki autode rivi seisma. Igasugused kiirabid, politseid ning tuletõrjujad vurasid ainult sinnapoole. Ootasime seal ca 1,5h. Kuna keegi ingliskeelt ei osanud, ei saanud me ka aru et mis toimub. Lõpuks hakkasid kõik rekad ümber pöörama ning tundus, et seda teed ei avata niipea, mis iganes seal ka juhtunud oli. Otsustasime siis alternatiivse tee gpsi järgi valida. Meile otsustas järgneda ka üks läti perekond, kes ingliskeelt sõnagi ei mõistnud. Sõitsime mööda autolaiused külateidpidi kuni jõudsimegi piirini. Selle seiklemisega kaotasime ligi 3 tundi. Pärast Berliini hakkasime öömaja otsima - ei leidnud ning magasime autos.

3 päev. Möödus Saksamaa kiirteid läbides. Korraks käisime ka Hannoveris söömas, läbisime Hollandi ning Belgia ja õhtuks jõudsime Pariisi. Autoga siia tulla on täislollus seda võin kohe öelda. Lõpuks pärast pikka ummikus töllerdamist leidsime ka hommikul broneeritud hotelli üles. Auto parkisime ka ära ühte väiksesse pilusse kuhu ratastki poles pressind ning nüüd jääb üle ainult loota, et hommikuks ära pukseeritud pole. Varsti läheme ka välja Pariisiga tutvust tegema. Siia kavatseme jääda vähemalt ülehomseni. Homme on kavas kohustuslik turista päev ning pilt eiffeli tornis. Üritan millalgi vähe pikema ülevaate teha asjadest kui aega üle jääb.

2 comments:

  1. paar soovitust.
    gl eiffeli järjekorras seismisega :D, aga vaade on ilus ja valge.
    õhtuhämaruses soovitaks triumfikaare otsa minna.
    Louvre ei soovita, kui ainult 1-2 päeva oled- järjekord pikk ja peaksid 200ga läbi jooksma selle.
    soovitan soojalt osta ringreisi bussi päevapileti(ca 12-15 eur, pealt lahtine, 2kordsed punased bussid, väljuvad triumfikaare kõrvalt). mugavaim/soodsaim liikumisviis kesklinnas. sõidavad teatud ringi kesklinnas(saad kaardi, kus ring peale märgitud), astu peale-maha millal tahad, sõidavad läbi-mööda pea kõigist, mis vaatamist väärt.
    aa, las ma arvan, su hotelli tuba meenutab suuruselt pigem riidekappi kui tuba :D
    gl reisil ja UO-l.

    ReplyDelete
  2. hotellituba sarnanes tõesti pigem kapile kui toale :D

    ReplyDelete